top of page

ЮКРЕЙН IS THE CAPITAL OF GREAT BRITAIN

Оновлено: 29 бер. 2023 р.

повнометражний ігровий фільм


Комедійна драма, або драматична комедія «Юкрейн – is the capital of Great Britain» це історія, про абсурдне сьогодення. Про дивний світоустрій де населення планети з попкорном спостерігає як ллється кров у сусідній країні, але при цьому дуже переживає про свій імідж і добробут, сортування сміття і ціну на газ! Це сатира на гостру тему, що розкриває нариви сучасного світу подвійних стандартів. Неодружений письменник середнього віку Григорій тікає від війни та опиняється в консервативній Європі, дивом вислизнувши з окупованого міста, яке було його домівкою протягом усього життя. Випадкова зустрівши втікачку Вірою та покинутого собаку, вони починають вдавати дружню родину, щоб обдурити владу. Така хитрість як сім'я - це їхній засіб виживання. Після переїзду до Берліна Григорію здається, що його нарешті чекає спокійне щасливе життя-мрія. Йому та Вірі надають притулок у гуртожитку ортодоксальних євреїв. Справа за малим – отримати німецькі документи і стати офіційним біженцем. Спочатку все йде добре, Григорій сумлінно вивчає німецьку мову, влаштовується нелегально працювати вчителем шахів у католицьку школу. Але стримана радість незабаром згасає, коли Григорій усвідомлює, що Європа вже переповнена біженцями, які теж шукають кращої долі. Він опиняється в епіцентрі чергової війни, геополітичної, де кожен переслідує свої інтереси. Прозріння Григорія, що руйнує душу, полягає в тому, що війна корисна для великого бізнесу. І ця війна може ніколи не закінчитися.


 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

АНТОНІНА НОЯБРЬОВА, авторка сценарію

Сценарист, режисер-постановник.

Освіта: режисер масових свят та видовищ КНУКiМ

-Короткометражний художній фільм "День незалежності" - продюсер, автор сценарію, режисер - постановник 2012 р (нагорода Одеського кінофестивалю, приз фестивалю «Молодість».

- Короткометражний фільм «Одеса» 2014 - автор сценарію та режисер.

- Короткометражний фільм "Все буде добре" 2015 автор сценарію, режисер, продюсер (диплом кінофестивалю Молодість).

- Повнометражний художній фільм «Герой мого часу» 2018 - автор сценарію та режисер (приз Одеського кінофестивалю – кращий режисер).

- Повнометражний художній фільм «Ти мене любиш?» 2023 - автор сценарію та режисер (нагорода секції work in progress в рамках Cannes film festival, секція work in progress San-Sabastian film festival).


ДАНИЛО КАПТЮХ, продюсер

Продюсер та співзасновник Family Production. Закінчив Київський університет театру, кіно і телебачення за спеціальністю «організація виробництва фільму». У Family координує знімальний процес, займається креативними питаннями та комунікаціями.


Family допомагає створювати національні стенди України на кінофорумах світу: Берлінале, Каннському МКФ, МКФ у Торонто. Данило також є співзасновником Асоціації кіноіндустрії України.


Фільмографія:

Бульмастиф (2020, 25’’, Україна) – продюсер.

Нагороди: МКФ «Молодість» (кращий короткометражний фільм Міжнародного конкурсу, диплом журі Національного конкурсу, приз Екуменічного Журі). «Золота дзиґа» (найкращий короткометражний фільм). Брав участь у міжнародних фестивалях Cottbus, El Gouna, Les Nuits En Or.


Золоті Лосини (2022, режисер А. Непиталюк, 20’’, Україна). Світова премʼєра відбудеться на Film Festival Cottbus 2022.


Ти мене любиш? (2023, режисерка Т. Ноябрьова, 90’’, Україна). Секція Work in progress Каннського кіноринку 2022. Приз у конкурсі Ukrainian film now. Участь у кіноринку в Карлових Варах 2022 у секціїї OIFF. У вересні цього року візьме участь у фестивалі у Сан-Себастьяні.



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page