top of page

УКРАЇНА ТАК ДАЛЕКО

Оновлено: 29 бер. 2023 р.

документальний проєкт


Родина з трьома дітьми знімає свій досвід початку повномасштабної війни РФ проти України, дорогу і пошук безпечного місця. Досвід життя в різних країнах, досвід розлуки з близькими, які залишаються в окупації, досвід зустрічей з родиною і друзями, яким вдалося вирватись на підконтрольні Україні території і згодом закордон. Досвід ностальгії, який так хочеться перетворити у радість повернення додому. Досвід дорослішання.

 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

ДАР'Я АВЕРЧЕНКО, авторка сценарію

Навчалася на факультеті журналістики Київського міжнародного університету. Післядипломну освіту здобула у Вільному університету Берліна. Працювала журналісткою видання «Дзеркало тижня», телеканалу К1 та TV Phoenix (Берлін), очолювала українську редакцію німецького телевізійного каналу Da Vinci Learning. Членкиня Національної спілки журналістів України.

З 2007 року займається написанням сценаріїв для ігрових та документальних фільмів.

Упродовж чотирнадцяти років входить до відбіркового комітету Міжнародного документального фестивалю про права людини Docudays UA, займається продюсуванням документальних та ігрових фільмів. Найвідоміші з них: «Радуниця», «Євромайдан. Чорновий монтаж», "DIXIE LAND", «Українські шерифи», «Вулкан», є призерами багатьох міжнародних фестивалів.


РОМАН БОНДАРЧУК, продюсер

Режисер, який знімав фестивальні та телевізійні фільми, які були показані по всьому світу. Серед його найвідоміших фільмів – «Українські шерифи», «Євромайдан: чорновий монтаж» і «Вулкан» за який Роман отримав премію ім. Тараса Шевченка.

Повнометражний документальний фільм Романа «УКРАЇНСЬКІ ШЕРИФИ» отримав спеціальний приз журі IDFA у 2015 році та був обраний українською заявкою на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. Прем’єра його другого документального фільму DIXIE LAND (2016) відбулася на Full Frame Film Festival у США та отримала нагороду «Золотий Дюк» за найкращий український фільм на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Роман також працює арт-директором та членом відбіркової комісії Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. У 2014 Роман спродюсував цикл короткометражних документальних фільмів “Євромайдан. Чорновий монтаж”, про громадянські ініціативи, народжені на Майдані. З 2019 року він є членом відбіркового комітету для українських заявок на премію Оскар.





1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page