top of page

ТРАГЕДІЯ

Оновлено: 29 бер. 2023 р.

повнометражний ігровий фільм


Недалеке майбутнє. Україна перемогла, але війна залишила по собі шрами. Юрій Волошин (51) - декан філософського факультету. Зранку він викладає в університеті міфологію та філософію, а ввечері допомагає своїй мамі, яка працює хормейстером в церкві.


Він ніколи не був улюбленцем студентів, а після втрати дружини у Юри зовсім зник інтерес до викладання. Тепер він просто намагається жити з душевним болем. Раптово з неба на землю падає сивий велетень, пронизаний тризубцем. Ректор викликає Юру в кабінет і каже, що в КМДА терміново викликають всіх знавців давньогрецької міфології.


Разом з іншими експертами Юра дізнається, що з неба впав християнський бог. Представник КМДА впевнений, шо повернулись давньогрецькі боги і до цього потрібно бути готовим. Тому їх зібрали тут, щоб краще підготувати населення.


Він просить всіх експертів залишити свої данні при виході, адже завтра їх розподілять по районам. Вони повинні розповісти жителям міста про нових богів та богинь, кому і як поклонятись, спираючись на древні міфи.


Наступного дня Юра розповідає мешканцям мікрорайону про особливості жертвоприношення і раптом розуміє, що якщо повернулись давньогрецькі боги, значить, десь є царство мертвих. А це означає, є шанс повернути свою дружину Катю.


Юра вирішує розшукати царство мертвих, опираючись на згадки в давньогрецьких міфах. Греція закрита для іноземців, блискавки збивають літаки, але Юра впевнений, що десь є інший вхід у потойбіччя. І він його неодмінно знайде.


Разом зі своїм студентом-невдахою Кольою вони вирушають у подорож, щоб повернути своїх рідних з того світу. Обоє дуже різні, але їх об’єднує одна мета. Намагаючись повернути до життя близьких їм людей, вони в першу чергу, вчаться прийняти втрату.

 

КОМАНДА ПРОЄКТУ

Павло Остріков, автор сценарію

У 2007 році вступив до Національного авіаційного університету, який закінчив у 2012 році за спеціальністю «ЮРИСПРУДЕНЦІЯ» з освітнім ступенем «МАГІСТР». Учасник та призер багатьох міжнародних кінофестивалей, таких як Локарно, Тампере, Одеський кінофестиваль, кінофестиваль «Молодість», Палм-Спрінгс та інші. Лаурет кінопремії “Золота дзиґа”, номінант Європейської кіноакадемії за фільм "Випускʼ 97". Член Європейської кіноакадемії, член Української кіноакадемії, член ГО “СУК”.


ФІЛЬМОГРАФІЯ


2014 – Короткометражний ігровий фільм «ЗУПИНКА»

2015 - Короткометражний ігровий фільм «ОДКРОВЕННЯ»

2016 – Короткометражний ігровий фільм «ҐОЛДЕН ЛАВ»

2017 – Короткометражний ігровий фільм “ВИПУСК ‘97”

2018 - Короткометражний ігровий фільм “MIA DONNA”

2023 – Повнометражний ігровий фільм «ТИ - КОСМОС»


АННА ЯЦЕНКО, продюсерка

Продюсерка, режисерка, членкиня Європейської кіноакадемії та Української кіноакадемії.

Народилась 29/07/1987 м. Щолкіне АР Крим.

В 2018 році з відзнакою закінчила КНУТКіТ ім. І.К. Карпенка-Карого за фахом «Режисура художнього фільму», майстерня Б. І. Савченко.

З 2017 року по травень 2020 року працювала девелопмент-продюсером в ТОВ «Лаймлайт». З травня 2020 року по цей час є співвласницею, продюсеркою, режисеркою ТОВ «Форфілмз».

ФІЛЬМОГРАФІЯ:

2018 – к/м фільм «Вічність» - ко-продюсер і режисер- нагороди: Saint Louis IFF; LEUVEN IFF

2021 – к/м фільм «Оператор Вікторія» - ко-продюсер і режисер.

POFF Shorts, Palm Springs Short Fest, Odense IFF, Rhode Island IFF

2021 - «Відблиск» реж. Валентин Васянович – ко-продюсер. Venice IFF – The main competition

2022 - фільм «Я і Фелікс» реж. Ірина Цілик - продюсер – Warsaw IFF 2022

2022 – фільм «Люксембург, Люксембург» реж. Антоніо Лукіч - продюсер -Venice IFF – Orizzonti, Toronto - Contemporary World Cinema




0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page